Sunday, 30 December 2012

~ Kek Cokelat n Getuk Ubi Kayu ~

Hye..Assalamualaikum semua....:)

Emaa masih dalam mood cuti nii..2hb tahun depan baru naik kerja...10 hari bercuti di rumah..hehehe..minggu ni angah n adek balik berhujung minggu dengan emaa..tu yang rumah ni bermood ceria semacam jee..n tu yang terajin lebih nak masak itu ini bagaikan...2 minggu berturutlah emaa berteman ngan anak2 kan..=)

Emaa balik dari kampung hari selasa tu..n adek sampai hari rabu, angah pula sampai jumaat..kesahnya bila semua dah ada..mulala nak masak macam2..sebab adek ngan angah ni suka makan.  Kalau emaa berdua ngan cik man je..rajin beli dari nak masaknyee...heheh..

Malam tadi emaa sempat buat kek ni lepas maghrib..(sebenarnya adek yang buat..emaa cuma tolong bakar n buat krim cokelat kat atas die je..) xpew kan..bila lagi nak bermanja2nya pun..!!!

inilah hasilnya..nyum2..

kueh getuk ubi kayu

Kueh getuk ubi kayu ni emaa buat untuk sarapan pagi..adek n angah suka..tapi cik man biasala..banyak benorr komplennye..huhu..


Saturday, 22 December 2012

~ Orang Jauh Datang ~

Assalamualaikum..:)

Minggu ni emaa macam sebuk sikit..heheh..anak sulong emaa yang tinggal kat Pahang,  balik hari selasa lepas..dan makanya bercutilah emaa 2 hari..rabu n khamis sebab nak main2 ngan cucu punya pasal..boleh pula macam tu kan..!! dan hari jumaat semalam pula, emaa yang konon2nya prihatinla ni kan...=) kena masuk opis balik sebab sian kat opismate nanti kena duk sesorang kalau emaa amik cuti juga jumaat tu.  Ini kerana hujung2 tahun ni..pepahamla..masing2 sebok nak bercuti!!

Dan laginya abang emaa sekeluarga dari Kedah sampai semalam..kesian juga xdapat bawa jejalan sebab hujan je seharian kat Manjung ni..sian kat anak2 buah emaa yang teringin nak jalan2 tngok laut..nak mandi2 laut..nak lepak2 tepi laut..dah datang musim hujan..nak buat cemane..!!  emaa hanya dapat bawa kuar belanja makan malam kat Restoran Noodle je...tu pun terpaksa meredah hujan juga...huhuhu..:(

Baru tadi  abang emaa dah bergerak balik ke Alor Setar sebab esok Kedah keja..kejap tadi juga, anak emaa pun dah bergerak balik ke umah mertuanya di Kuala Terengganu.  Hai2..berseronoklah Hannan Piyaa makan angin yee..

:)  malam ni pula, in sya allah..emaa nak balik Kedah...sambung cuti lagiii..mood cuti je daa..

Semuga Allah memelihara perjalanan ini..amiin.

Hannan Piyaa =)

Tuesday, 18 December 2012

~ Promosi Hujung Tahun ~

Assalamualaikum semua..:)

Hari ni emaa teringin nak kongsi cerita pasal page2 ni..hasil usaha gigih anak ke 2 emaa..Walau sibuk dengan kuliah bagai..dia masih sempat berbisnes kerana minat... Jadi dengan berbesar hati emaa nak jemputla pada kekawan yang sudi melawat n menjamu mata bershopping disini..:) semuanya pada harga yang mampu milik..

Come and support us!  Feel free to like & shopping with us.  =)

Promosi ....jom ramai2 join event..YES! Year End Sale! 30/11 - 31/12
Grab it now before it's out of stock! =)
ps/ bangga ngan usaha mu sayang maa

Sunday, 16 December 2012

~ Selamat Ulang Tahun ~

Assalamualaikum...

Hari ni 16 Dis 2012, Hannan Piyaa..satu2nya cucu emaa dah genap setahun..cepatnya masa berlalu.. selamat hari lahir sayang..=) semoga membesar menjadi anak yang solehah di dunia  juga di akhirat..sentiasa dalam lindungan Allah dengan kesihatan yang baik, rezeki yang berkat, berbahagia bersama keluarga tersayang..hari ini dan selamanya..amiin.. 


besday girl..Hannan Piyaa.. mana mak tok ngan atok? huhu..
terus buka mata..:)
Klinik Yasmin sejurus lelepas lahir.

Saturday, 8 December 2012

Monday, 3 December 2012

~ Family Day ~

Assalamualaikum..rupanya kita dah masuk bulan dis..bulan terakhir untuk tahun 2012 ini..begitu pantas masa berlalu..tau2 2012 dah makin hampir meninggalkan kita..:)

Sabtu 1 Dis opis emaa buat family day di Swiss Garden Resort..mengeratkan silatulrahim antara warga serta keluarga.

sapela yang bertuah nanti hehe..semua ni tuk cabutan bertuah..
pertandingan makan epal bagi anggota bujang..!!!. :) macam2 gaya daa..
emaa berdoa untuk vaccumm ni..tp rezeki die la pulak..

 Vaccum umah emaa dah lama kiukkk, jadi emaa harap boleh bertuahla pagi ni..tapi sayang...pelamin anganku musnah..huhuk..

sotoongg..pun ada...
aiiyaa cik siti.. jalan sangkut2...hahaha...acara keluarga..
xku duga..cempedak jd nangka..hahaha...emaa pun berrtuuah juga..dpt  pembakar roti..